test

Verbale agressiehantering & Mentale weerbaarheid


Waarom deze training?
Verbale en/of fysieke agressie op de werkvloer komt in veel sectoren voor. Het gedrag van cliënten, klanten, gasten of andere betrokkenen kan uiteenlopen van schofterig gedrag tot daadwerkelijk fysieke gedragingen. Wanneer een medewerker in aanraking komt met agressie op de werkvloer, kan dat een enorm effect hebben op het werkplezier en kan dit zelfs leiden tot onzekerheid, disfunctioneren of zelfs ziekteverzuim. Met het volgen van de training leren professionals, mede aan de hand van gesimuleerde situaties, omgaan met agressief gedrag. Na afloop van de training voelen deelnemers zich gegarandeerd weerbaarder. Zij zullen dreigende agressie op de werkvloer beter kunnen herkennen, waardoor zij tijdig aangeleerde (deëscalatie)technieken kunnen toepassen.

Doelen training
De volgende doelstellingen staan tijdens de training centraal:
• Het tijdig herkennen van agressie
• Eigen grenzen aangeven en bewaken
• Bewustwording van invloed van eigen gedrag
• Deëscalerende gesprekstechnieken
• Geweldsdreiging leren ombuigen

Inzet ervaren rollenspel-acteurs
Tijdens de training vinden er levensechte rollenspellen plaats, waardoor de deelnemers kunnen oefenen met situaties die zij in hun dagelijks werk (kunnen) tegenkomen. Hierdoor is sprake van oefenmateriaal dat haast niet van echt te onderscheiden is, maar wel de ruimte biedt om fouten te mogen maken en valkuilen te leren ontdekken. Dit met als doel om daar optimaal van te kunnen leren. Er worden verschillende rollenspellen ingezet, zodat er ook met verschillende vormen van agressie kan worden geoefend. Iedere situatie is immers anders en vraagt ook om een andere benadering. Daarnaast wordt gebruik gemaakt van videobeelden waarbij vormen van agressief gedrag en effectieve interventies besproken worden

Veilige leeromgeving
Onze trainers creëren een veilige leeromgeving, zodat de deelnemers hun onzekerheden en angsten kunnen benoemen en daarmee aan de slag durven te gaan. De training is praktijkgericht, waardoor de nadruk ligt aanleren en versterken van vaardigheden in agressiehantering.

Inhoud
Het programma van de training Deëscalerend werken: verbale agressiehantering en mentale weerbaarheid bestaat uit de volgende onderdelen:

 1. Theorie over de vormen van agressie
 2. Herkennen en aanpakken van diverse vormen van agressie
 3. Het stellen van grenzen
 4. Videoanalyses van agressiebeelden
 5. Oefeningen aan de hand van bestaande casuïstiek
 6. Rollenspel met een acteur
 7. De Gedragsmatrix
 8. Toepassen van de ABCD methodiek
 9. Nazorg, opvang en evaluatie

Doelgroep: De training is bedoeld voor professionals die in hun werkomgeving met verbale en/of fysieke agressie geconfronteerd (kunnen) worden. 

Accreditaties: CRKBO en SKJ.
 
Duur training: 2 dagdelen + optioneel een terugkomdagdeel

Minimaal aantal personen: 10

Maximaal aantal personen: In overleg met de opdrachtgever

Locatie: In overleg met de opdrachtgever

Certificaat: Iedere deelnemer ontvangt een certificaat dat 1 jaar geldig is

Terugkomdagen: In overleg kunnen terugkomsessies georganiseerd worden

Kosten: Op basis van offerte

Mogelijkheden en offerte
Om de mogelijkheden te bespreken voor een maatwerk-training, kunt u contact met ons opnemen. Alle wensen zijn bespreekbaar, de training wordt afgestemd op wat uw medewerkers in de praktijk werkelijk ervaren of tegen kunnen komen.
 
Indien u interesse heeft, kunt u dit hieronder aangeven:

 • * velden zijn verplicht.

U kunt ook telefonisch contact opnemen op 06-46898209 of een e-mail sturen naar training@hnzorg.nl onder vermelding van de naam van uw organisatie, het totaal aantal deelnemers en uw contactgegevens. Wij nemen dan contact met u op om uw wensen te bespreken.

 • Accountmanager

  HN Zorg zoekt een gedreven Accountmanager Wat ga je doen? HN Zorg is een jong en snel groeiende organisatie die zich richt ...

  Lees meer
 • Groepsbegeleider Jeugdzorg

  HN Zorg zoekt voor diverse opdrachtgevers in de regio Midden-Nederland en Noord-Holland Groepsbegeleiders Jeugdzorg. Als g...

  Lees meer
Meer vacatures