test

Terugkomdagen


Opfrisbijeenkomsten
De kracht zit hem in de herhaling, wordt weleens terecht gesteld. In de praktijk blijkt vaak dat een geleerde methodiek in het begin succesvol wordt toegepast, maar dat deze na verloop van tijd kan wegzakken. Dit kan te maken hebben met het feit dat zich geen of weinig situaties hebben voorgedaan waarmee de deelnemer heeft kunnen oefenen. Ook kan het hem zitten in het feit dat angst voor situaties opnieuw om de hoek komt kijken, in het geval sprake is geweest van vervelende ervaringen.

Doelgroep
Heeft u of hebben uw medewerkers de training “Verbale agressiehantering & Mentale weerbaarheid” en/of de training “Fysieke agressiehantering & Mentale weerbaarheid” afgesloten en is dat drie maanden of langer geleden? Dan is het zinvol om deze terugkomsessie te volgen om de aangeleerde strategieën optimaal te kunnen blijven gebruiken. Professionals die veelvuldig in aanraking komen met verbale agressie, kunnen namelijk door allerlei factoren terugvallen in oude patronen, waardoor opgedane inzichten herhaling vereisen. Door de stof van de training (of een deel daarvan) te herhalen, zijn deelnemers beter in staat agressie om te buigen of te voorkomen.

Doel opfrissessie(s)
Het herhalen van zowel theorie als praktijk tijdens een terugkomdag of opfrissessie is essentieel om agressie om te buigen of te voorkomen. Deelnemers leren de rust te bewaren en hun denkvermogen niet te verliezen, zodat zij controle over de situatie krijgen én behouden.

Inhoud programma
Het regelmatig oefenen en opnieuw aanscherpen van aangeleerde vaardigheden is noodzakelijk. Tijdens de opfrissessie wordt de behandelde stof kort en krachtig herhaald, wordt er stilgestaan bij ervaringen in de praktijk en de wijze waarop de deelnemers (al dan niet) de geleerde inzichten hebben toegepast.  Aan de hand daarvan geeft de trainer ook extra tips mee voor in de praktijk. Voor iedere training is een specifieke terugkomdag. Zijn beide trainingen gevolgd, dan kunnen beide onderdelen in één terugkomdag worden gecombineerd.   

Elementen programma
• Krachtige herhaling van de basiskennis
• Opgedane inzichten uitdiepen
• Uitwisseling praktijkervaringen: do’s en don’ts
• Aanvullende praktijkgerichte tips
• Persoonlijke feedback
• Simulatie aan de hand van videofragmenten en/of rollenspelacteur

HN Zorg verzorgt de volgende opfrisbijeenkomsten:
1. Opfrisbijeenkomst Verbale agressiehantering (dagdeel)
2. Opfrisbijeenkomst Fysieke agressiehantering (dagdeel)
3. Opfrisbijeenkomst Verbale & Fysieke agressiehantering (dag of twee dagdelen)

De opfrissessie kan één tot twee keer per jaar worden gevolgd, afhankelijk van de behoefte.

1. Opfrisbijeenkomst Verbale agressiehantering
De Opfrisbijeenkomst Verbale agressiehantering is een opfrissessie die bedoeld is om de geleerde strategie en de opgedane inzichten tijdens de training “Verbale agressiehantering & Mentale weerbaarheid” vast te blijven houden. De vaardigheden worden opgefrist en verder uitgediept.

Duur: 1 dagdeel

2. Opfrisbijeenkomst Fysieke agressiehantering
De Opfrisbijeenkomst Fysieke agressiehantering is een opfrissessie die bedoeld is om de geleerde strategie en de opgedane inzichten tijdens de training “Fysieke agressiehantering & Mentale weerbaarheid” vast te blijven houden. De vaardigheden worden opgefrist en verder uitgediept.

Duur: 1 dagdeel

3. Opfrisbijeenkomst Verbale & Fysieke agressiehantering
De Opfrisbijeenkomst Verbale & Fysieke agressiehantering is een opfrissessie die bedoeld is voor professionals die zowel de training “Verbale agressiehantering & Mentale weerbaarheid” als de training “Fysieke agressiehantering & Mentale weerbaarheid” hebben gevolgd. De opfrissessie is bedoeld om de geleerde strategieën en de opgedane inzichten op te frissen en verder uit te diepen.

Duur: dag of twee dagdelen

Mogelijkheden en offerte
Om de mogelijkheden te bespreken voor een maatwerk-training, kunt u contact met ons opnemen. Alle wensen zijn bespreekbaar, de training wordt afgestemd op wat uw medewerkers in de praktijk werkelijk ervaren of tegen kunnen komen. U kunt telefonisch contact opnemen op 06-46898209 of een e-mail sturen naar training@hnzorg.nl onder vermelding van de naam van uw organisatie, het totaal aantal deelnemers en uw contactgegevens. Wij nemen dan contact met u op om uw wensen te bespreken.

U kunt ook het onderstaande contactformulier invullen:

 • * velden zijn verplicht.

 • Accountmanager

  HN Zorg zoekt een gedreven Accountmanager Wat ga je doen? HN Zorg is een jong en snel groeiende organisatie die zich richt ...

  Lees meer
 • Groepsbegeleider Jeugdzorg

  HN Zorg zoekt voor diverse opdrachtgevers in de regio Midden-Nederland en Noord-Holland Groepsbegeleiders Jeugdzorg. Als g...

  Lees meer
Meer vacatures